Ο Άγιος Δημήτριος στη κορυφή του ομώνυμου λόφου του Καρπενησίου. Χτίστηκε στα θεμέλια προγενέστερου ναού το 1886 από τον Δημήτριο Σαφρά.
Πανοραμικές φωτογραφίες 360°
Ιερή Μονή Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Δομιανοί.
Από τον πρώτο καλόγερο της μονής της, τον Δαμιανό, ίσως να προέρχεται το όνομα του χωριού από παράφραση του. Χωριό του πρώην δήμου Κτημενίων.
Γρανίτσα. Γενέτειρα του Αγίου νεομάρτυρα Μιχαήλ.
Γενέτειρα του νεομάρτυρα Μιχαήλ (Μαυρουδή) που μαρτύρησε το 1544 στη Θεσσαλονίκη διά πυρός. Η μνήμη του γιορτάζεται την Πέμπτη της Διακαινησίμου Εβδομάδας, στον μεγαλοπρεπή ενοριακό ναό του χωριού που έχτισαν προς τιμή του.
Ο Βίος του Αγίου Μιχαήλ
Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, Σχολή Ελληνικών Γραμμάτων (1645). Καρπενήσι.
Ο Καθεδρικός ναός της πόλης. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς χτίστηκε.
Ιερή Μονή Μεταμόρφωσης Του Σωτήρα. Βράχα
Η ιστορική μονή της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρα στη Βράχα. Ανακαινίσθηκε το 1745, οι δε άριστα διατηρημένες τοιχογραφίες και εικόνες της χρονολογούνται από το 1663. Λειτούργησε σχολείο αλλά και σαν χάνι στα χρόνια της τουρκοκρατίας.
Ιερή Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας. Προυσός.
Αφιερωμένη στην Απόδοση Της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου. Η μονή Προυσού, οφείλει το όνομα της στη θαυματουργό Εικόνα της "Κυράς της Ρούμελης", της Παναγίας Προυσιώτισσας, ή "Μπουρσιώτισσας όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που η παράδοση τη συνδέει με την Εικονομαχία Θεοφίλου (829-842).
Καλάνα. Σπήλαιο Οσίου Ανδρέα του Ερημίτη.
Γεννήθηκε στίς ἀρχές τοῦ 13ου αἰῶνος στό χωριό Σιβίστα τῆς Εὐρυτανίας, εὑρισκόμενο στό πάλαι στό βουνό Καλάνα καί τώρα βυθισμένο στήν τεχνητή λίμνη τῶν Κρεμαστῶν.
Μονή Παναγίας Τατάρνας
Ἡ Ἱερὰ Πατριαρχικὴ καὶ Σταυροπηγιακὴ Μονὴ Τατάρνης (ἢ Τετάρνης) εἶναι ἀπὸ τὰ πιὸ ἱστορικὰ μοναστήρια τῆς Στερεᾶς Ἑλλάδας, στὴν περιοχὴ τῆς Εὐρυτανίας.