ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Την Τετάρτη και Πέμπτη (22 και 23/8)  πανηγυρίζει για εμάς τους Ευρυτάνες, η Κυρά της Ρούμελης, η Παναγία η Προυσιώτισσα.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη το απόγευμα και από ώρας 8:30 μ.μ. θα αρχίσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, προσκεκλημένος του οικείου ποιμενάρχου μας. Στη συνέχεια θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνος. Κατόπιν δε, θα τελεσθεί αγρυπνία.

Την Πέμπτη (23/8) το πρωί θα τελεσθεί αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, του σεπτού ποιμενάρχου μας και πλήθος κληρικών Ευρυτάνων και μη.

Την Παρασκευή 24/8 εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα λειτουργήσει στο Νέο Αργύριο.

Το Σάββατο 25/8 θα τελέσει στα Ψιανά Ευρυτανίας την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά την αποπεράτωση των εργασιών αναστηλώσεως του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου.

Το Σάββατο 25/8 το απόγευμα (7:00μ.μ.) και την Κυριακή το πρωί θα μετέχει στους εορτασμούς των Ευρυτάνων Αγίων στον ομώνυμο ναό της πόλεως του Καρπενησίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως