ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ 4-6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Την Τρίτη 4 Αυγούστου το εσπέρας (7.00 μ.μ.) πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού, μεγάλου διδασκάλου του Γένους μας, ο οποίος βρίσκεται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, στη πόλη μας.

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού (4/8) και την Τετάρτη 5 Αυγούστου το πρωί θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα λειτουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του ευαγούς καθιδρύματος.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου το εσπέρας, παραμονή της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος,

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα μεταβεί στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Βράχας Ευρυτανίας, όπου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου το πρωί, ο ποιμενάρχης μας θα μεταβεί στην Ανατολική Φραγκίστα, όπου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα λειτουργήσει στο πανέμορφο και ιστορικό εκκλησάκι που πανηγυρίζει και το οποίο βρίσκεται έξω από τις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως μας. Μάλιστα θα είναι η πρώτη θεία Λειτουργία μετά τις εργασίες αναστηλώσεως που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου το εσπέρας, ο Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στον μεθέορτο εσπερινό της εορτής και στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Παλαιού Μικρού Χωριού Ευρυτανίας.

  Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως