Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον εορτασμό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό. Την πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Κίτρους  κ. Γεωργίου, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, του επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος αναφέρφηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Παναγία δεν θα εγκαταλείψει την πατρίδα μας στις δοκιμασίες που διανύει.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών για να προυπαντήσουν την Θεομήτορα. Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας και φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξιος Χαρίτσης, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπρόσωποι των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας