ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΜΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Με την ελπίδα πως θα επαναλειτουργήσει η κατασκήνωση της Μητροπόλεως μας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου με ομάδα εθελοντών υπό την καθοδήγηση του επισκόπου μας, η έναρξη των εργασιών καθαρισμού και συντήρησης των εξωτερικών χώρων.

Το καλοκαίρι του 2019 για πρώτη φορά λειτούργησε η Κατασκήνωση στην Ανατολική Φραγκίστα Ευρυτανίας με την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Κατά κοινή ομολογία των παιδιών που συμμετείχαν, η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη αφήνοντάς τους θετικές εντυπώσεις κι αναμονή για το ερχόμενο καλοκαίρι… Με αίσθημα ευθύνης, παρά την επιθυμία των παιδιών λόγω της πανδημίας που βιώσαμε τα δύο τελευταία χρόνια, κρίναμε σκόπιμο να παραμείνει κλειστή.

Δύο χρόνια μετά δειλά δειλά αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία του κατασκηνωτικού χώρου έτσι ώστε να ανοίξει ξανά τις πύλες της στα παιδιά μας, το μέλλον του τόπου μας. Τα χαμόγελά τους, ο ενθουσιασμός τους, η αθωότητά τους είναι αυτά που μας ωθούν να προσπερνάμε τις όποιες δυσκολίες και να προγραμματίζουμε, Θεού θέλοντος, να γίνουμε και πάλι μια μεγάλη κατασκηνωτική φωλιά.

Η κατασκήνωση λειτούργησε βασισμένη στον εθελοντισμό. Απευθύνουμε έκκληση σε όσους επιθυμούν να προστεθούν σε αυτή την μεγάλη εθελοντική παρέα, να απευθύνονται στο Γραφείο Νεότητας για περαιτέρω πληροφορίες.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε…. 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως