ΑΓΙΑΣΜΟΣ Α΄ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΓΟΡΙΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

 

 

Μέσα σε ευχάριστο, φιλικό και οικογενειακό κλίμα τέλεσε σήμερα 2 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος τον αγιασμό για την έναρξη της Α ´ κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών, από Ε΄Δημοτικού μέχρι και Γ΄Γυμνασίου, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, στην περιοχή Σωτήρα, στην Ανατολική Φραγκίστα.

Η κατασκήνωση αυτή την περιόδο φιλοξενεί περί τα 55 αγόρια σε ένα χώρο ειδυλλιακό, που προσφέρεται για δραστηριότητες, παιχνίδι και άφθονο φαγητό, κυρίως όμως αξίζει να επισημανθεί ότι η κατασκήνωση φροντίζει για την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών και την επαφή τους με την ελληνορθόδοξη παράδοση. Η κατασκήνωση λειτουργεί για πρώτη χρονιά υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως. Τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν το έτος 2009,  για τα παιδιά των εργαζομένων της Δ.Ε.Η.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τα στελέχη και τους κατασκηνωτές και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αποκαταστάθηκαν όλες οι υλικές ζημιές, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέδραμαν οικονομικά και  εθελοντικά προσφέροντας τη βοήθειά τους.

Ευχήθηκε δε σε όλα τα παιδιά μια ευχάριστη και ωφέλιμη διαμονή κάτω από τη σκέπη του Θεού.

 

  

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως