ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το κοσμοσωτήριο μήνυμα του “ἐν σπηλαίῳ τεχθέντος ” Σωτήρος και Λυτρωτού μας δεν αφήνει κανέναν άνθρωπο χωρίς να τον αγγίξει και να τον αφυπνίσει πνευματικά. Σε εορταστικό κλίμα την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια πρωτόγνωρη εκδήλωση  στην αίθουσα του θρόνου στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Πρωταγωνιστές τα παιδιά των ιερέων που διαμένουν στο Καρπενήσι και των υπαλλήλων που διακονούν στα γραφεία της Μητροπόλεως, τα οποία με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Γεωργίου στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνές πλημμύρισαν το Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε το στόλισμα και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Μικρά και μεγάλα παιδιά συγκεντρώθηκαν στις 7:30 μ.μ. κρατώντας στα αγνά τους χεράκια από ένα στολίδι, τοποθετώντας το στο δέντρο κατόπιν προτροπής του δεσπότη μας. Η όλη εκδήλωση συνοδεύτηκε υπό τους ήχους  χριστουγεννιάτικων παραδοσιακών τραγουδιών, και νηστίσιμων γλυκισμάτων.

Ο Σεβασμιώτατος,  εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά, τις θερμές και εγκάρδιες πατρικές του ευχές, στα παιδιά των ιερέων τονίζοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι η «Γιορτή της Αγάπης». Αμέσως μετά, ως αντίδωρο των στολιδιών των παιδιών, εκείνος τους προσέφερε παιχνίδια και ζαχαρωτά, εκπλήσοντάς τα ευχάριστα. Όλοι οι συμμετέχοντες,  ευχαρίστησαν θερμά τον ποιμενάρχη μας για την ωραία αυτή πρωτοβουλία αγάπης, ευχόμενοι Καλά Χριστούγεννα.

 

 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως