ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου  και ώρα 7:30 μ.μ. στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση, μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και των γονέων που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στις δύο κατασκηνωτικές περιόδους  του Ιουλίου στην περιοχή Σωτήρα, στην Ανατολική Φραγκίστα.

Οι κατασκηνώσεις λειτουργούν για πρώτη φορά υπό την ευθύνη της Μητροπόλεως. Το 2009, ήταν η τελευταία φορά που η ΔΕΗ της χρησιμοποίησε. Όραμα του Μητροπολίτου μας είναι ο τόπος να ξαναγεμίσει με παιδικές φωνές. Η κατασκήνωση, πέρα από χαλάρωση και αναψυχή, γίνεται πρόσκληση και πρόκληση. Πρόσκληση συμμετοχής σε μια κοινότητα με άλλους ρυθμούς και άλλες προτεραιότητες. Αλλά και πρόκληση δοκιμής προσωπικών δυνάμεων αντίστασης σε μέσα, εργαλεία, χειριστήρια και links, που έχουμε πειστεί πως μας είναι απαραίτητα. Μέσα σε μια κατασκήνωση ρίχνεται ο πρώτος σπόρος μιας φιλίας, ο πρώτος σπόρος μιας πνευματικής απόφασης, ο πρώτος σπόρος μιας πιο συστηματικής λειτουργικής ζωής. Κάποιοι θησαυροί μιας καλοκαιρινής χριστιανικής κατασκήνωσης, μπορεί να στηρίξουν ένα χειμώνα διάσπασης στα τρέχοντα και τα υποχρεωτικά. Μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, δικαιούνται αυτή την ευκαιρία. Είναι και στην ευθύνη ημών, των μεγαλυτέρων, αυτή τη δυνατότητα να την υποστηρίξουμε και να την ενθαρρύνουμε. Η συμμετοχή των κατασκηνωτών, για πρώτη φορά είναι αρκετά ικανοποιητική.

Οι γονείς των κατασκηνωτών, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την λειτουργία και το σκοπό της κατασκήνωσης, από τον εμπνευστή του όλου εγχειρήματος και πνευματικό μας πατέρα, Μητροπολίτη Γεώργιο. Ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις και απορίες για θέματα της κατασκήνωσης. Η παρουσία των γονέων κρίνεται επιβεβλημένη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως