ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Συνέρχεται την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα). Κατά την διάρκειά της, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Εισήγηση με θέμα: «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής. Ως μέλος της Ιεραρχίας, θα μετέχει των εργασιών και ο σεπτός ποιμενάρχης μας.

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου το πρωί, θα λειτουργήσει στην Ιερα Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων Βοιωτίας, τελώντας στο τέλος το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του πνευματικού του πατρός, Θεοφιλεστάτου επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου, βοηθού επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, μετέχοντας στους εορτασμούς του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, για να τιμήσει την Παναγία την Προυσιώτισσα, ως προστάτιδα της Ρούμελης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της περιφοράς της εικόνας, θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος για την Κυρά της Ρούμελης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (18/11) και ώρα 6:00 μ.μ. θα παραβρεθεί στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” στις πηγές Κρύας Λιβαδειάς, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς “Τα Άγραφα”, στην βιβλιοπαρουσίαση της μνημειώδους έκδοσης με θέμα “Δημοτικά Τραγούδια Ευρυτανίας-Συλλογή Σπύρου Δ. Περιστέρη 1959, 1962“. Στο τέλος της εκδήλωσης, η χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Καρπενησίου, με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων θα παρουσιάσουν  μουσικό πρόγραμμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως