ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ (14 & 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)

Στις 14 Σεπτεμβρίου σύμπασα η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της. Η εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης καθιερώθηκε ίσως από τον ίδιο τον Μέγα Κωνσταντίνο, κατά προτροπή προφανώς της μητέρας του αγίας Ελένης, αμέσως μετά την εύρεση του Τιμίου Ξύλου στα Ιεροσόλυμα, γύρω στο 330. Η τιμή προς τον Τίμιο Σταυρό ανάγεται στους αποστολικούς χρόνους. Οι επιστολές του αποστόλου Παύλου είναι γεμάτες από χωρία στα οποία εξαίρεται ο ρόλος του Σταυρού για τη σωτηρία του κόσμου.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ο σεπτός ποιμενάρχης μας θα μεταβεί στο Τροβάτο Ευρυτανίας, όπου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου φυλάσσεται τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου με την ευκαιρία συμπληρώσεως 40 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, προς τιμήν των μακαριστών: α) Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Καρπενησίου κυρού Νικολάου, β) αρχιμ. Αγαθαγγέλου Λαυριώτη, γ) αρχιμ. Ιακώβου Παντελίδη, δ) αρχιμ. Κωνσταντίνου Παπανικολάου, ε) π. Διονυσίου Ξενάκη, στ) π. Δημητρίου Ανδρεάκη, καθώς και του προηγουμένου της Ιεράς Μονής Προυσού αρχιμ. Χρυσοστόμου Δρόσου. Η όλη εκδήλωση θα επενδυθεί μουσικά από Ευρυτάνες ιεροψάλτες της διασποράς.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως