ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ 25-28/10/2020

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου (Στ΄ Λουκά) ο σεπτός ποιμενάρχης μας θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία Καρπενησίου. Με αφορμή το θαύμα της ανάστασης του γιου της χήρας στη Ναΐν, που θα ακούσουμε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα, βλέπουμε ότι ο Χριστός είναι η πηγή της ζωής και ο συνδημιουργός του σύμπαντος. Το θαύμα της ευαγγελικής περικοπής  μας δίνει την απόδειξη πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντισταθεί στο θέλημα του Θεού, ούτε αυτές οι δυνάμεις του κακού.

Το παράδειγμα του δαιμονισμένου και η κατάληξη των χοίρων μάς δείχνουν ότι η κακία είναι ροπή αυτοκαταστροφική, που οδηγεί στην απώλεια. Κι αν ο Θεός δεν επεμβαίνει αποτρεπτικά, αυτό συμβαίνει επειδή είναι μακρόθυμος και περιμένει την επιστροφή μας στο θέλημά του, δηλαδή την αληθινή μετάνοια. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί, ώστε με την χάρη του Θεού να βαδίζουμε τον δρόμο των εντολών του σε κάθε βήμα της ζωής μας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (25/10) ο Μητροπολίτης μας θα μεταβεί για να τελέσει την ακολουθία των Θυρανοιξίων σε παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια να χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στη Βαλαώρα Ευρυτανίας. Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο επίσκοπος θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα λειτουργήσει στον Άγιο Δημήτριο (Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου – Δημοτική Ενότητα ΒΙΝΙΑΝΗΣ).

Την Τετάρτη 28/10, εορτή της Αγίας Σκέπης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα λειτουργήσει και στη συνέχεια θα τελέσει δοξολογία με την ευκαιρία της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Καρπενησίου.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως