ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Με την ευκαιρία συμπληρώσεως σαράντα (40) χρόνων (1979-2019) από την ίδρυση της Μητροπόλεως μας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου το πρωί (10:00-13:00) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, επιστημονική ημερίδα, σχετιζομένη με την εκκλησιαστική ζωή στην Ευρυτανία του χθες και του σήμερα. Δόκιμοι εισηγητές, ακαδημαϊκοί, αγιορείτες, συγγραφείς, θεολόγοι, με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους, καθήλωσαν τους λιγοστούς δυστυχώς ενδιαφερόμενους ακροατές. Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, κήρυξε την έναρξη της ημερίδας και στη συνέχεια προήδρευσε των εισηγήσεων. Στο τέλος αφού ευχαρίστησε τους εισηγητές, ενημέρωσε το ακροατήριο ότι θα εκδοθούν στο άμεσο μέλλον πρακτικά, σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αριστείδη Τασιό, ο  οποίος παρευρέθηκε, απηύθυνε χαιρετισμό και παρακολούθησε την ενδιαφέρουσα ημερίδα.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων και πριν τη λήξη της πρωινής συνεδρίας, προβλήθηκαν εργασίες παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Μητροπόλεως και ξεχώρισαν. Το απόγευμα (19:00) της ίδιας ημέρας (28/9), έπεσε η αυλαία των επετειακών μας εκδηλώσεων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Χρήστος Τσιαμούλης και η Κατερίνα Παπαδοπούλου, με τους καταξιωμένους μουσικούς τους, μάγεψαν κυριολεκτικά το κοινό και το ταξίδεψαν με τις μαγευτικές φωνές τους, σε μια συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τραγούδια ξενιτιάς και αγάπης.

  

Μετά το πέρας της μουσικής εκδηλώσεως, πραγματοποιήθηκε η βράβευση με χρηματικό έπαθλο των καλύτερων εκθέσεων των παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Μητροπόλεως. Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 100 παιδιά Δημοτικού από όλη την Ευρυτανία και 35 παιδιά Γυμνασίου της επαρχίας μας. Ο Σεβασμιώτατος απέστειλε σε όλα τα παιδιά που μπήκαν στο κόπο να συμμετάσχουν, από ένα ενθύμιο συμμετοχής ευχαριστώντας τα έμπρακτα. Με τα παιδικά χαμόγελα να έχουν την τιμητική τους, έκλεισαν οι επετειακές μας εκδηλώσεις.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως