ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΝΤΕΣ…

Τελέστηκε χθες 14 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Πέμπτη, στη γενέτειρά του, στη Βελαώρα Ευρυτανίας, η νεκρώσιμος ακολουθία του  συνταξιούχου ιερέα πατρός Παναγιώτου Σταμούλη, παρουσία του σεπτού ποιμενάρχου μας, αρκετών ιερέων και πλήθος πιστών κατοίκων της κοινότητας. Ο μακαριστός πλέον π. Παναγιώτης υπήρξε ένα επίλεκτο μέλος του πρεσβυτερίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Σεμνός, ταπεινός και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Ο π. Παναγιώτης Σταμούλης του Δημητρίου και της Ευανθίας γεννήθηκε στις 20/7/1930 στη Βελαώρα Ευρυτανίας. Νυμφεύθηκε μετά της Ειρήνης Σκεπατάρη δημιουργώντας μια πολύτεκνη οικογένεια (5 παιδιά). Ένα από τα 5 παιδιά του, ο π. Νικόλαος είναι ιερέας και διακονεί στην πόλη του Καρπενησίου (Ι.Ν. Παναγίας). Αξιώθηκε να δει κύκλω της τραπέζης του τέκνα τέκνων. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 7/12/1980 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου και πρεσβύτερος στις 14/12/1980. Ανέλαβε αρχικά εφημέριος του  Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Χρυσόβων Ευρυτανίας, μέχρι στις 15/7/1982. Μετατέθηκε κατόπιν στην ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βελαώρας (ιδιαίτερη πατρίδα του) όπου παρέμεινε μέχρι την 30/10/2010, ημέρα απολύσεως του, έχοντας συμπληρώσει 30 έτη υπηρεσίας. Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος στις 22/5/2016 του απένειμε το οφφίκιο του οικονόμου, ως δείγμα ευαρέσκειας για την πολυετή του διακονία.

Ευχόμαστε ολόψυχα, ο Θεός να τον κατατάξει μετά των εκλεκτών Του και να τον καταστήσει συλλειτουργό Του στο υπερουράνιο θυσιαστήριό Του. Αιωνία σου η μνήμη, καλέ μας πρεσβύτερε!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως