ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Στα πλαίσια του πολιτιστικού – επιμορφωτικού προγράμματος που η Μητρόπολή μας ξεκίνησε το Μάιο του 2019, το Σαββατοκύριακο 15 και 16  Φεβρουαρίου 2020, με δάσκαλο τον κ. Αντώνη Καραμούτσιο, εκπαιδευτή στη σχολή ξυλουργικής Καλαμπάκας, 18 ενήλικες και παιδιά στο εργαστήρι της Μητροπόλεως στις εγκαταστάσεις της Ανατολικής Φραγκίστας, διδάχθηκαν να σκαλίζουν το ξύλο.

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 3:30-7:30 μ.μ. και 10:30 π.μ.-3:00 μ.μ. αντίστοιχα θα γίνει το μηνιαίο μάθημα υφαντικής – κομποδετικής στην οικία παραπλεύρως τους Μουσείου της Παλαιάς Βίνιανης.

Η Μητρόπολη, σεβόμενη την πολιτιστική μας κληρονομιά και εκτιμώντας την μέχρι τώρα θετική ανταπόκριση των ενδιαφερομένων – συμμετεχόντων, αποφάσισε να λειτουργήσει και εργαστήρι ψηφιδωτού. Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξής του, που θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στην Ανατολική Φραγκίστα. Η ψηφιδογράφος κ. Δήμητρα Αντωνοπούλου, διδάσκουσα στο εργαστήρι ψηφιδωτού της Ανωτάτης Σχόλης Καλών Τεχνών Αθηνών, θα μας μυήσει σε αυτή την πανάρχαια τέχνη. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή για τον προγραμματισμό του εργαστηρίου στην εθελόντρια κ. Βούλα Σούκη στα τηλ.: 2237770879 και 6972831623.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως