Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο)

Οι διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη πόλη μας το προσεχές Σαββατοκύριακο οφείλονται εν πολλοίς στο ΚΕ.Σ.Ο. Τι είναι όμως το ΚΕ.Σ.Ο.; Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) ιδρύθηκε το 1999 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και λειτούργησε ως Υπηρεσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Από τον Ιανουάριο του 2013 έχει μετατραπεί σε Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πρόεδρος του ΚΕ.Σ.Ο. είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’. Το ΚΕ.Σ.Ο. έχει λάβει ειδική πιστοποίηση απ΄το υπουργείο εργασίας ως πρωτοβάθμιος φορέας παροχής υπηρεσιών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. είναι εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Κοινωνικής Φροντίδας, καθώς και στο ειδικό μητρώο εθελοντών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Διέπεται από τους κανόνες και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Συνεργάζεται με τις Δομές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για θέματα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών και θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Από το 2016 προσφέρει στις ωφελούμενές του δωρεάν μαθήματα Αγγλικών, Ρωσικών, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και δεξιοτήτων κοσμετολογίας, κοπτικής-ραπτικής. Συνεργάζεται με πλήθος νοσηλευτικών Ιδρυμάτων για την εξυπηρέτηση περιστατικών καθώς και με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για ζητήματα νομικής θωράκισης.

Χορηγεί υποτροφίες για τα παιδιά των ευάλωτων οικογενειών σε συνεργασία με την Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, καθώς και με άλλα Δημόσια και Ιδιωτικά Ιδρύματα και ΙΕΚ. Από τον Δεκέμβριο του 2016 διαθέτει Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου γίνονται οι διανομές διαφόρων επισιτιστικών προγραμμάτων. Το  ΚΕ.Σ.Ο. στηρίζει με πολλούς τρόπους την οικογένεια, την ανύπανδρη μητέρα, τα θύματα κακοποίησης και της ενδοοικογενειακής βίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως