ΙΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου ο σεπτός ποιμενάρχης μας πραγματοποίησε με ομάδα κληρικών της επαρχίας μας προσκυνηματική αποδημία στο ιερό νησί της Τήνου. Κατά την επίσκεψή τους στο νησί είχαν την ευλογία να επισκεφθούν και να λειτουργήσουν στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Μεγαλόχαρης. Επιπλέον τέλεσαν παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο για τους απανταχού της γης Ευρυτάνες, ιδιαιτέρως δε για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Στο πλαίσιο του ιερού προσκυνήματος πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στην γυναικεία 20μελή αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίας Πελαγίας, όπου φυλάσσονται τα χαριτόβρυτα λείψανα της Αγίας και ξενάγηση στους χώρους της Μονής, αλλά και του νησιού από τον πρωτοπρ. Νικόλαο Μαραγκό. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της νήσου πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου τον μητροπολίτη μας και την σεπτή συνοδεία του, ευχόμενος υγεία και φώτιση Θεού στην ευθυνοφόρο διακονία τους.

Την Τετάρτη 20/10 εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου τελέσθηκε δοξολογία για τον προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας της νήσου. Μετά το πέρας της δοξολογίας ο ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία της συνομιλίας με τους διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά απηύθυνε και λόγο αγάπης στους αστυνομικούς συγχαίροντας τους για το έργο που επιτελούν. Οι ιερείς μας δέχθηκαν ξενάγηση στους χώρους του προσκυνήματος από τον αρχιμ. Ιάκωβο Σέτα, ιεροκήρυκα του προσκυνήματος.

Η φιλοξενία τόσο του π. Γεωργίου Φανερού και των συνεργατών του, όσο και του κ. Θωμά Καραβίδα Ευρυτάνα στην καταγωγή επιχειρηματία του νησιού υπήρξε πλουσιοπάροχη. Θερμές ευχαριστίες σε όλους για την αβραμιαία φιλοξενία τους. Είθε η Παναγία να σκέπει, να ευλογεί και να χαρίζει σε όλους μας “παν ψυχής καταθύμιον”.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως