ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΥΟ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ (14 & 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

Τις προσεχείς ημέρες η τοπική μας Εκκλησία τιμά την μνήμη δύο νεομαρτύρων: του Αγίου Οσιομάρτυρος Δαμιανού & του Αγίου Ρωμανού του εξ Ανδρανόβης, εκ της χορείας των δικών μας, Ευρυτάνων Αγίων.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Δαμιανού. Ο εορτασμός θα γίνει στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Καρπενήσι, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Πέμπτη (13/2) και ώρα 17:30 πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Παρασκευή (14/2) όρθρος και αρχιερατική θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τελεσθεί και η εις διάκονον χειροτονία του κ. Στυλιανού Κορορού, εξ Αιγίνης καταγομένου, αποφοίτου Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών & Νοσηλευτικής (Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας).

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Ρωμανού του εξ Ανδρανόβης, ο εορτασμός του θα γίνει στον Ασπρόπυργο Ευρυτανίας, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα: Σάββατο (15/2) και ώρα 17:00 πανηγυρικός εσπερινός. Κυριακή (16/2) όρθρος & αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον σεπτό ποιμενάρχη μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως