ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΙΝΙΑΝΗΣ

Δράσεις, διαδράσεις, αποδράσεις κυρίως για παιδιά και όχι μόνο,  στον αύλιο χώρο του  Μουσείου  Βίνιανης,  στις  25  Αυγούστου  2023, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολεως Καρπενησίου.

Το Θέατρο Σκιών,  λαϊκό θέαμα  με ρίζες στην Αρχαιότητα,  του οποίου η σύγχρονη μορφή είναι ο Καραγκιόζης, με την παράσταση ‘’Ο Καραγκιόζης και η Ελευθερίτσα’’, σε κείμενο, φιγούρες και παρουσίαση Γιώργου Αναγνώστου,  θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους στις 21.00, όταν πλέον θα έχει  σκοτεινιάσει.

Από 18.30 έως 21.00 θα λειτουργούν :

1) Μουσικό εργαστήρι με τον κ. Κωνσταντίνο Ρουμελιώτη. Το εργαστήρι αποτελεί μια πρώτη εισαγωγή των παιδιών στη μουσική πράξη και περιλαμβάνει γνωριμία με το όργανο της κλασσικής κιθάρας, μουσικοκινητικά παιχνίδια και μουσική ακρόαση.

2) Εργαστήρι Χειροτεχνίας  με την κ. Ελένη Λαζαράκη. Με νήματα, χαρτόνια, και άλλα υλικά τα παιδιά, αλλά και ενήλικες, θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους κατασκευή, περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά, αντλώντας ικανοποίηση και πίστη στις ικανότητες τους. Παράλληλα με το εργαστήρι αυτό,  ο κ. Αναγνώστου θα βοηθά παιδιά, που θα προτιμήσουν να κατασκευάσουν μια φιγούρα Καραγκιόζη.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές :

  • Ο κ. Γιώργος Αναγνώστου εκπαιδευτικός είναι συγγραφέας-ποιητής και παρουσιαστής θεάτρου σκιών.
  • Η κ. Ελένη Λαζαράκη είναι διδάσκουσα στο Κολλέγιο Αθηνών, στα Εκπαιδευτικά προγράμματα του Δήμου Χαϊδαρίου, των Εργαστηρίων της Μητρόπολεως Καρπενησίου και υπεύθυνη της Σχολής «Μakrame Αthens  Work Shop».
  • Ο κ. Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης είναι καθηγητής κλασσικής κιθάρας και ασχολείται κυρίως με την διδασκαλία κιθάρας σε παιδιά.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα υπάρχει ‘’καντίνα’’ για κάποια λιχουδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες  στο τηλ : 6972831623 (κ. Βούλα Σούκη).

 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου