ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 3ου ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

  ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Δεν είναι πρωτοτυπία αλλά αναγκαιότητα το να γυρίσουμε πίσω στις αξίες μέσω και των παραδοσιακών  τεχνών, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι μοχλός ανάπτυξης και συγχρόνως να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία. Οι παραδοσιακές τέχνες πρέπει να διδάσκονται και να καθιερωθούν στο σήμερα ώστε να διατηρηθούν και στο αύριο. Με βούληση, σύστημα και συντήρηση του ενθουσιασμού, εφόσον το πιστεύεις, κατορθώνεις να προσελκύσεις παιδιά και ενήλικες, ώστε να μυηθούν στα μυστικά των παραδοσιακών τεχνών.

Μετά την επιτυχή εξέλιξη από το 2019 των εργαστηρίων υφαντικής – κομποδετικής και ξυλογλυπτικής, ξεκινά η λειτουργία ενός ακόμη εργαστηρίου, αυτό του ψηφιδωτού. Θα λειτουργεί 2 ημέρες κάθε μήνα στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ανατολική ΦραγκίσταΤην τέχνη του ψηφιδωτού θα διδάξει η κ. Δήμητρα Αντωνοπούλου, διδάσκουσα στο τμήμα ψηφιδωτού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.

Πρώτο μάθημα το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου και ώρες 4 – 7 μ.μ. και 11 π.μ. – 2 μ.μ. αντίστοιχα.  Παρακαλούμε να γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις συμμετοχής. Για σχετικές πληροφορίες στην εθελόντρια κ. Βούλα Σούκη στα τηλέφωνα: 2237770879 και 6972831623.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως