ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

     Η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου παρουσιάζει στο ευρύ κοινό την προσπάθειά της γύρω απ’ την Φιλανθρωπική δραστηριότητα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της. Ο στόχος της τοπικής εκκλησίας έγκειται στο να εμπνεύσει συλλόγους, φορείς και ιδιώτες, επώνυμους και ανώνυμους, προς την κατεύθυνση του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

       Με την δραστηριοποίηση φορέων και πολλών συνανθρώπων μας, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο μπόρεσε κατά το δυνατόν να σταθεί δίπλα στους εναπομείναντες Ευρυτάνες, ανακουφίζοντας τον πόνο και τις ανάγκες των ενδεών και αναξιοπαθούντων κατοίκων της Επαρχίας μας, δια της παροχής κάθε είδους υλικής και πνευματικής βοήθειας. Συγκινητική υπήρξε η συμμετοχή στην όλη προσπάθεια του Γ.Φ.Τ των μαθητών, των γονέων, των δασκάλων και καθηγητών αρκετών σχολείων της πόλεως του Καρπενησίου κάτι το οποίο τυγχάνει ενθαρρυντικό για όλους όσους δραστηριοποιούνται εθελοντικά γύρω από τις κοινωνικές δομές της Ι.Μ.Κ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους : α) Στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ Γεώργιο, εμπνευστή της όλης προσπάθειας και συντονιστή του όλου έργου, β) Στον Ηγούμενο και στο Ηγουμενοσυμβούλιο της Ι.Μ.Π. , γ)Στους εφημερίους των ενοριών της πόλεως του Καρπενησίου και στα μέλη των συμβουλίων των Φιλοπτώχων ταμείων, δ)Στα μέλη του συμβουλίου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, ε)Τον σύλλογο ¨Μεγαλοχωριτών εν Αμερική¨, στ)Στον Ραδιοφωνικό  Σταθμό ¨Ράδιο Καρπενήσι 97,5 FM¨, ζ)Τον Φιλανθρωπικό σύλλογο ¨Μαζί για τον συνάνθρωπο¨, η)Το επιμελητήριο του Νομού Ευρυτανίας, θ)Στην εταιρία FREZYDERM, του Ευρυτάνα Ιωάννη Αναστασίου, ι)Τον εμπορικό σύλλογο Καρπενησίου, ια) Τον σύλλογο γυναικών νομού Ευρυτανίας, ιβ)Τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 1ου,3ου, και 4ου δημοτικών σχολείων , του 1ουκαι 2ου Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, ιγ) Τα σούπερ μάρκετ¨Μy Market και LIDL¨ , ιδ) Στην κα Μαίρη χήρα Κωνσταντίνου Λιάπη και τα δυο παιδιά της, ιε) Στον κο Παναγιώτη Κακούρα, ιστ) Στην κα Σία Κουμπαράκη χήρα Γεωργίου, ιζ) Στην κα Θωμαή Οικονόμου Ιατρό, Πολιτευτή, ιη) Στην οικογένεια Πουρνάρα, ιθ) Στον π.Κωνσταντίνο Μακρυγιάννη, κ) Στο κρεοπωλείο του κ.Ευάγγελου Μαυραγάνη, κα) Στην αποθήκη των αδερφών Μπούργου. Καθώς επίσης και σε όλους όσους στάθηκαν συνοδοιπόροι σ΄ αυτή την Φιλανθρωπική πορεία της τοπικής μας Εκκλησίας, είτε προσφέροντας χρήματα , είτε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως σε όσους συμπαρίστανται ηθικά λέγοντας ένα καλό λόγο για κάθε προσπάθεια.

Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ συνέδραμε το Γ.Φ.Τ. προσφέροντας 6.072 λίτρα ελαιολάδου και 48.000€.

Το ταμείο πνευματικών σκοπών της Ι.Μ.Κ προσέφερε το ποσό 15.950€, ενώ σύλλογοι, φορείς και ιδιώτες το ποσό των 13.493,13€.

Εκ των ανωτέρω ποσών διετέθησαν τα 11.645,93€ για αγορά προϊόντων ( τρόφιμα,απορρυπαντικά,σχολικά είδη κτλ), 13.152€ για ενίσχυση ασθενών,18.850€ για ενίσχυση απόρων μαθητών και φοιτητών, 695€ για ενίσχυση φορέων και συλλόγων φιλανθρωπικού χαρακτήρα και 33.121,89€ για ενίσχυση απόρων και πολυτέκνων οικογενειών.

ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019

ΕΣΟΔΑ                               ΕΞΟΔΑ
EK ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 2018 38,75  
Ἱ. Μητρόπολη Καρπενησίου 15.950,0 Ἀγορά Τροφίμων,  
Ἱ. Μονή Προυσοῦ 48.000,0 Ἀπορρυπαντικῶν και 11.645,93
Φορεῖς καί Σύλλογοι 10.423,13 Σχολικών Ειδών  
Ἰδιῶτες 3.070,0 Ἐνίσχυση Ἀπόρων Φοιτητῶν 18.850
Ἐνίσχυση Ἀσθενῶν 13.152
Ἐνίσχυση Ἀπόρων Οικογενειῶν 33.121,89
Ἐνίσχυση Συλλόγων 695
Σύνολο 77.481,88 Σύνολο 77.464,82
ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ 17,06  

 

Ἐπιπλέον διενεμήθησαν 4.854 λίτρα  λαδιού εκ της Ιεράς Μονής Προυσού, και μεγάλη ποσότητα τροφίμων, προσφορά Νομικών και Φυσικών Προσώπων.

 

Εκ του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς  Μητροπόλεως