ΑΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Την Κυριακή 5 Ιουνίου μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Δομιανών η ενθρόνιση του αρχιμ. π. Ηλία Ζαχαράκη σε Ηγούμενο, υπό του σεπτού ποιμενάρχου μας, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και όπως ορίζει η τάξη της Εκκλησίας μας. Πλήθος κόσμου παρέστη για να τιμήσει τον νέο καθηγούμενο της επαρχίας μας, αλλά και πολλοί αδερφοί ιερείς της Μητροπόλεως μας, μιας και ο νέος ηγούμενος χαίρει της αγάπης, εκτιμήσεως και σεβασμού όλων. Η Μονή του αποτελεί καταφύγιο και πνευματική κυψέλη για πολλές ψυχές που καταφεύγουν για εξομολόγηση. Το αναλόγιο διηκόνησε χορός ψαλτών με προεξάρχοντα τον πνευματικό του πατέρα, ιερομόναχο Αντύπα, ο οποίος ήρθε από το Άγιο και θεοβάδιστο Όρος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην πατρική προσλαλιά του μίλησε με λόγια αγάπης για τον π. Ηλία αλλά και την μέχρι σήμερα διακονία του στην τοπική εκκλησία. Αναφέρθηκε με συγκίνηση στη μητρική φροντίδα που του παρείχε η σεβαστή του μητέρα παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της διακονίας του στον Αμπελώνα του Κυρίου μας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο π. Ηλίας ο οποίος ευχαρίστησε τον επίσκοπο και όλους όσους συμμετείχαν στη χαρά του.

 

 

 

 

 

 

Να ευχηθούμε στο νέο Καθηγούμενο να συνεχίσει να διακονεί το εμπιστευθέν ποίμνιο και η προστάτιδα και έφορος της Μονής, Παναγία Δομιανίτισσα να τον χαριτώνουν για Χρόνια Πολλά.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως