ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΙΝΙΑΝΗ

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Παλαιάς Βίνιανης από τον σεπτό ποιμενάρχη μας, με έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών υπό την αιγίδα της Μητροπόλεώς μας. Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν  ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, αντιδήμαρχοι του δήμου Αγράφων και κάτοικοι της περιοχής!

 

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε στην ψυχή αυτής της εκθέσεως, την εθελόντρια κ. Βούλα Σούκη και τη παρέα της, τις  οποίες ευχαριστούμε θερμά! Εκτίθενται έργα των κάτωθι δημιουργών: Ανδρουτσάκη Σ., Αντωνοπούλου Δ., Βατανίδη Σ., Βουδούρογλου Χ., Γκαρτσέα Ε., Δεβετζή Α., Μαρκόπουλου Κ., Παπαδόπουλου Δ., Παπανικολάου Β., Παπασάικα Β., Περιβολάρη Κ., Ρίνα Β., Σεβαστάκη Δ., Στρατάκη Ν., Τούντα Π. Τα έργα τους θα εκτίθενται στην Παλαιά Βίνιανη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για το φιλοθεάμων κοινό.
Κλείνουμε με μια ιδιαίτερη αναφορά στο καλλιτέχνη Κυριάκο Κατζουράκη! Αν και αρχικά είχε δηλώσει με χαρά την συμμετοχή του στην έκθεση, ένα πρόβλημα υγείας του στέρησε αυτή χαρά! Δυστυχώς ο πειρασμός ήταν ακόμη μεγαλύτερος, καθότι την προηγούμενη της εκθέσεως άφησε την τελευταία του πνοή και σήμερα Δευτέρα έγινε η ταφή του στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών! Ευχόμαστε η ψυχή του να φτερουγίζει σ έναν άλλο κόσμο, τέχνης κι ομορφιάς, στο κόσμο των αγγέλων!
Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως