ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Β.Ε.Μ. ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, ο Η’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης στο Βόλο, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Σκοποί της διοργάνωσης ήταν:

  • Η προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας.
  • Η ενίσχυση του ηθικού φρονήματος των σπουδαστών και των νέων Ιεροψαλτών.
  • Η προσφορά κινήτρων προς αυτούς για περαιτέρω μελέτη και πρόοδο.
  • Η γνωριμία των σπουδαστών μεταξύ τους.
  • Η καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας και αδελφικής αγάπης μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Στον Διαγωνισμό, τον οποίο τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Πολίτης, 

συμμετείχαν 55 σπουδαστές όλων των ηλικιών, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, χωρισμένοι σε τέσσερα επίπεδα, που προέρχονταν από  Σχολές και Μητροπόλεις από όλη την Ελλάδα.

Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού απάρτισαν:

Ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος τ.Μ.τ.Χ.Ε. κ. Κυριαζής Νικολέρης, ο κ. Χαλκιάς Χρήστος, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης, ο κ. Γεώργιος Δεμελής, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης του Πολιούχου Αθηνών, και ο κ. Δημήτριος Μαργαρίτης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου “Δημήτριος Κυφιώτης” συμμετείχε στον διαγωνισμό με δύο μαθητές.

Στην κατηγορία: 1. Αγόρια Δημοτικού έως Λυκείου προ της μεταφώνησης και στο Γ’ Επίπεδο με τον Μουρτογιάννη Ναπολέοντα και στην κατηγορία 2. Κορίτσια Δημοτικού έως Λυκείου και στο Γ’ Επίπεδο με την Τσιάρα Ιωάννα.

Και οι δύο μαθητές διέπρεψαν με την απόδοση των βυζαντινών ύμνων  και απέσπασαν ο ΜΟΥΡΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ το Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία του και η ΤΣΙΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ το Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία της, σε σύνολο 63 διαγωνιζόμενων. Τους μαθητές συνόδευσε ο δάσκαλος της σχολής μας  κ. Γεώργιος Σιαξαμπάνης.

Συγχαρητήρια και στους δύο σπουδαστές της σχολής μας !!!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως