ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Την Κυριακή (Αγίων Πατέρων Α΄Οικ. Συν.) 9 Ιουνίου, ο σεπτός ποιμενάρχης μας, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Ευρυτανίας.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου, η αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη των αγίων αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, αλλά και του νεοφανούς  αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας του ιατρού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, τη μέρα αυτή (11\6), θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σαγματά, όπου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα λειτουργήσει, προσκεκλημένος του οικείου ποιμενάρχου (Μητροπολίτου Θηβών) και του ηγουμένου της Μονής, προς τιμήν του νεοφανούς Αγίου Λουκά του ιατρού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το τρέχον έτος 2019 συμπληρώνονται 40 χρόνια προσφοράς της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, μιας και το 1979 ιδρύθηκε η νεοσυσταθείσα  τότε Μητρόπολη Καρπενησίου. Για το λόγο αυτό γίνονται κάποιες εκδηλώσεις προς τιμήν ιερέων που διακόνησαν και προσέφεραν, το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Σήμερα, Σάββατο 8\6, έγινε με μεγάλη επιτυχία, η πρώτη εκδήλωση στο Παλαιό Μικρό Χωριό, προς τιμήν δύο εκλεκτών μακαριστών ιερέων, του π. Δημητρίου Καραπάνου και του π. Νικολάου Αζακά, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, των αρχόντων αλλά και πλήθος κόσμου.

 

Την Κυριακή 9 Ιουνίου το απόγευμα, ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη στα Βελωτά Ευρυτανίας.

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, θα γίνει εκδήλωση-αφιέρωμα προς τιμήν του μακαριστού π. Θεοφάνους Τσιαμπόκαλου, στο Βουτύρο Ευρυτανίας.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 20:00, οι μαθητές των σχολών Φωνητικής & Ορθοφωνίας, Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, θα πραγματοποιήσουν θερινή εκδήλωση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως